Svar

Fick en kommentar av någon anonym, och eftersom jag inte kan svara i personens blogg så svarar jag här.

Anonym skrev
"bra med ljus över barnsängen? och ska ungen ligga och sova i ett eget rum i början? kanske inte är så smart då den kommer kräva ganska mycket uppmärksamhet och ni kommer inte höra när den vaknar osv."

Svar: Ljusstakarna som sitter ovanför sängen satte vi dit när vi flyttade hit, och inte hade en bebis på gång och eftersom de passar rätt så bra där på väggen så får dom sitta kvar tills vidare. Självklart finns det inga ljus i, och kommer heller inte finnas så länge de hänger där.

Huruvida bebisen kommer sova i eget rum eller inte direkt vet vi inte nu. Vi kommer att ha en vagga inne i vårat sovrum där vi kan ha lill*n ligga, eller så kanske h*n vill sova i vagnen, det är ju svårt att veta nu. Målet är att få lill*n att sova i eget rum så snart som möjligt, så att åtminståne en av oss lättare kan få en normal sovrytm. Spjälsängen kommer troligen användas senare i lill*ns liv men det är ju ganska skönt att ha rummet klart.
Om h*n nu kommer att sova i eget rum, så kommer vi ändå kunna ägna all uppmärksamhet som krävs åt den lill*. Och, jo.. det hörs, eftersom bebisens rum är vägg i vägg med vårat rum och dörrarna är precis bredvid varandra.

Sen är det fortfarande mycket kvar att göra innan rummet är färdigt, och vem vet, vi kanske kommer göra en massa ändringar innan det väl är klart - och vi kommer garanterat göra ändringar efter att lill*n är född, men det är ju svårt att veta vad som är bäst, innan man har provat olika varianter. Vi är ju trots allt förstagångsföräldrar, och det kommer vara en massa saker som vi kommer få lära oss under tiden. Ingen är ju perfekt. :)

Hoppas du är nöjd med svaret.
Och nästa gång får du gärna vara o-anonym så blir det lättare att svara. :)

Kommentarer
Postat av: Maria

har du ens läst böckerna man får på MVC? när jag fick mitt första barn så stod det klart och tydligt att barn INTE ska sova i vagnen länger stunder pga att det kan bli för varmt samt att det finns kvävnings risk.

att låta barnet sova i eget rum är enligt min åsikt helt idiotiskt!¨



"Många väljer att ha bebisens säng bredvid den egna under de första månaderna. Andra föredrar samsovning. Det brukar kännas rätt att ha bebisen nära den första tiden, en del experter rekommenderar att bebisen sover i ditt sovrum de första nio månaderna"



normal sovrytm? det kan man glömma i början när man har barn. och att det skulle höras mellan två rum.. hur mycket måste inte ungen skrika då? samt vill man ha dörrarna öppna om ni har katter? eftersom katter ha en förmåga att lägga sig vid varma saker, ska ungen kvävas at en katt?



en sista sak som inte är så praktiskt är att om du har nå förnuft att låta barnet sova med er i sängen är att ha skötbordet nära till hands, eller ska du springa runt halva lägenheten på natten bara för att byta blöjor?



nej du, ni verkar extremt mycket att tänka om....

2009-09-22 @ 12:33:39
Postat av: Shonna

Men herregud, vad är det för påhopp i din blogg gumman?!!

Känner du den där människan eller? Lyssna inte på vad muppen säger, ni kommer klara av det här superbra!!

Alla gör olika, beror på vad man har för erfarenheter och hur människor i sin omgivning gör.



Till Fröken Påhoppare som verkar veta allt om bebisar:

Du får det att låta som om dom kommer ha död på sitt eget barn bara för att dom har en säng i babyrummet! Herregud! Låt dom prova sej fram och se vad som passar dom bäst själva!! Alla som är föräldrar har väl varit nybörjare, eller hur.

2009-09-22 @ 19:11:54
URL: http://shonna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0